”Mielenkiintoista päästä tekemään oman alan töitä oikeassa projektissa”

Assetpointin tiimiä täydentää tänä kesänä kaksi kesätyöntekijää. Poikkeustilanteen vuoksi he ovat työskennelleet lähes kokonaan kotoa käsin.

Ohjelmistoasiantuntija Suvi Alanko aloitti työt maaliskuussa samana päivänä, kun rajoitukset koronan takia astuivat voimaan.

– Se oli vähän jännä aloitus. Ehdin olla vain kolme päivää toimistolla. Puolet tiimiläisistä ei ole vielä nähnyt minua livenä. Oli kuitenkin kiva, että sain työpaikan ennen tätä härdelliä. Moni kaveri menetti työpaikan, jonka piti alkaa vasta toukokuussa, hän toteaa.

Suvi opiskelee tieto- ja viestintätekniikkaa Metropoliassa, pääaineenaan Smart systems. Kesätöissä Assetpointilla hän suorittaa samalla opintoihin kuuluvan harjoittelun. Tähän mennessä Suvi on esimerkiksi tehnyt käyttöohjeita METTI-metrotietojärjestelmään, siirtänyt dokumentteja, tehnyt front end -koodausta ja päässyt mukaan uuteen projektiin, jossa luodaan AssetPoint Online -ohjelmistoon dashboard-näkymä.

– Tykkään, että on monta hommaa menossa, niin voi vähän vaihdella. Rakennusala on minulle uutta, ja on mielenkiintoista tutustua tähän. Olen päässyt oppimaan tosi paljon uutta ja nähnyt millainen tämä ala on. Assetpointin tiedonhallintahommat ovat kiinnostavia, se miten tieto säilytetään ja annetaan eteenpäin käyttäjille, Suvi kertoo.

Ohjelmistosuunnittelija Kerkko Karttunen opiskelee Aalto-yliopistossa toista vuotta tietotekniikkaa, ja tuli kesäksi vahvistamaan Assetpointin ohjelmistokehitystiimiä. Hänen työtehtäviinsä kuuluu Assetpointin omien tuotteiden kehitystä sekä front end- että back end -puolella.

– On ollut mielenkiintoista päästä tekemään oman alan töitä oikeassa projektissa ja tutustua uusiin teknologioihin. Tämä on eka oman alan kesätyö, hän sanoo.

HR-asiantuntija Nina Sillanpää kiittelee Point Groupin linjausta ottaa yhteensä kuusi kesätyöntekijää töihin koronatilanteesta huolimatta.

– Meille oli todella tärkeää, että he tulivat tänne. Tilannehan oli vähän haastava, kun ensimmäinen kesätyöntekijä tuli töihin sinä päivänä, kun suurin osa henkilökunnasta siirtyi kiireellä etäkonttorille. Sen jälkeen pitikin miettiä, miten toteutamme sen, että toukokuussa kesätyöntekijöitä tulee kerralla useampi, hän muistelee.

Toukokuussa aloittaneet konsernin kesätyöntekijät viettivät yhden työpäivän toimistolla, jossa jaettiin työkoneet ja kerrottiin yleisistä asioista. Loput perehdytykset järjestettiin normaalia prosessia mukaillen tiiviinä Teams-sessioina, joissa eri asiantuntijat kertoivat Point Groupin eri osa-alueista, tuotteista ja tiimeistä.

 

Tämän ja edellisten vuosien kesätyöntekijöillä on tiistaisin yhteinen kahvihetki Teamsissa. Kuvassa ylhäältä vasemmalta Roosa Kuusivaara, Roope Räsänen, Suvi Alanko, Joona Lehtinen, Vertti Pikkarainen, Anni Heilala, Vincent Wiik ja Kerkko Karttunen. 

 

Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta molemmilla uusilla pointtilaisilla työt ovat sujuneet hyvin.

– Tämä on ensimmäinen työpaikkani tällä alalla, ja muutos kaupan kassasta oli iso. Perehtymistä on pitänyt tehdä itse ja muistaa tauotus kotona. Odotan, että pääsee henkilökohtaisesti tapaamaan ihmisiä ja oppimaan ja etenemään nopeammalla temmolla. Samassa tilassa pystyy ohimennen keskustelemaan, kuulemaan ja kysymään, Suvi Alanko sanoo.

Toisaalta etätyöskentely säästää mukavasti aikaa.

– On ollut ihan mukavaa, eikä ole ollut mitään ongelmia. Kaikki menee sujuvasti kotoa käsin, ja minulla on sen verran matkaa toimistolle, että matkusteluun menisi reippaasti aikaa. Nyt voin käyttää sekin ajan tehokkaasti, Kerkko sanoo.

Point Groupilla pidetään kiinni yhteisistä aamupalavereista, tiimipalavereista ja perjantain pullakahveista etänäkin.

– Olen saanut ihan hyvin tutustuttua kanssatyöntekijöihin, tietysti se on osittain haastavaa etätyön takia. Kesätyöntekijöilläkin on oma kahvihetki, missä pääsee tutustumaan muihin kesätyöntekijöihin, Kerkko sanoo.

Molemmat kokevat myös, että työyhteisö on ottanut heidät hyvin vastaan. Suvi kertoo pyrkivänsä itsekin aktiivisesti tutustumaan muihin, vaikka videoyhteydellä se onkin vähän haastavampaa.

– Olen ollut aika paljon kaikkien assetpointlaisten kanssa tekemisissä, ja kokenut että asioita pystyy tosi hyvin kysymään. Muut vastaavat nopeasti ja huomioivat että katsotaan asioita läpi, eli ei tarvitse etähommien kanssa jäädä odottelemaan. Yritän totta kai tutustua omalla tyylillä, viestitellä niin kuin ystäville ja kertoa vähän omia juttuja elämästä siinä sivussa. Sitten ei ehkä ole niin outoa, kun joskus pääsee toimistolle.

 

Tutustu meihin työnantajana!

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako tiedonhallinnan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme