Assetpointin tiimi kasvaa – ”On tosi kiva päästä heti hankkeeseen kiinni”

Haastattelimme Assepointin uusia työntekijöitä Tonia, Viliä ja Mirvaa.

Ohjelmistoasiantuntija Toni Parmanen aloitti Assetpointin tiimissä joulukuussa 2018. Hän opiskelee Aalto-yliopistossa toista vuotta kone- ja rakennustekniikkaa ja työskentelee opintojen ohella muutaman päivän viikossa.

– Olen aiemmin ollut kesätöissä entisellä Vianovalla, joten moni työntekijä täällä oli minulle jo valmiiksi tuttu. Autoin silloin asiakasrekisterin päivityksessä ja muissa yksinkertaisissa tehtävissä. Nyt toimin ohjelmistoasiantuntijana, eli ratkon erilaisia tukikeissejä ja autan asiakkaita. Olen mukana myös järjestelmän kehitysprosessissa, Toni sanoo.

Töiden ja opiskelun yhdistäminen on sujunut hyvin.

– Fiilis on loistava uudesta työstä. On mukavaa päästä enemmän oman alan hommiin ja nähdä rakennusalaa vähän eri perspektiivistä.

Vili Sikiö aloitti Assetpointilla ohjelmistoasiantuntijana helmikuun ensimmäisellä viikolla.

– Työskentelin aikaisemmin Virossa projektipäällikkönä. Viisi vuotta sitten palasin Suomeen ja työskentelin ensin M-Filesillä, minkä jälkeen jatkoin Vincitillä M-Files -hommia.

Assetpointilla Vili työskentelee tiedonhallinnan ja erityisesti M-Filesin parissa.

– Teen järjestelmien integraatioita ja migraatioita. Olen mukana myös asiakashankkeissa, ja muutamia myyntikeissejäkin olemme käyneet läpi. Lisäksi toteutan meillä sisäisen M-Files-käyttöönoton, kunhan pääsen sen kanssa vauhtiin. Onneksi on yksi projekti alkuun, on tosi hyvä että pääsee keskittymään johonkin heti.

Myös Mirva Kallio aloitti Assetpointilla ohjelmistoasiantuntijana helmikuun alussa. Hänkin on osalle jo tuttu kasvo Civilpointin edeltäjän Vianova Systems Finlandin ajoilta.

– Työskentelin aiemmin Sitolla suunnittelijana ja konsulttina. Tein siellä esisuunnittelua ja liikennesuunnittelua. Vuoden 2013 alussa siirryin Vianovalle, jossa tein mm. tietomalleihin liittyviä projekteja ja pilotteja sekä erilaisten hankkeiden 3D-visualisointia ja virtuaalimallintamista. Lisäksi toimin tuotepäällikkönä yhdelle Novapoint-ohjelmistoperheen tuotteelle. Jäin sitten äitiyslomalle, jonka aikana opiskelin neurotieteiden DI-tutkinnon Aalto-yliopistossa. Äitiyslomalta ja opintojen parista palasin tänne töihin, Mirva kertoo.

Mirva työskentelee osittain Point Groupin Espoon toimistossa, ja kolme tai neljä päivää viikossa Ihku-allianssin Big Roomissa. Väyläviraston ja kuuden suuren kaupungin muodostama Ihku-allianssi kehittää infrahankkeiden kustannusarvioiden laskentaa. Tavoitteena on luoda koko alaa palveleva infrahankkeiden kustannuslaskentajärjestelmä ja -palvelu.

– Olen mukana kustannuslaskentatiimissä, ja tällä hetkellä kerään kustannustietoa lähtöaineistoksi, jotta pääsemme rakentamaan ohjelmistoa. Myöhemmin päästään käsiksi aineiston käsittelyyn. Ihkun ohella on tarkoitus tehdä tiedonhallintaprojekteja, ja ne kiinnostavatkin minua eniten.

Ensimmäiset viikot Assetpointilla ovat sujuneet hyvissä tunnelmissa.

– Minulla on ollut ainakin todella hyvä fiilis. Ihanaa päästä monen vuoden jälkeen töihin ­– motivaatiota ja energiaa löytyy. On tosi kiva päästä heti Ihku-hankkeeseen ja hommiin kiinni, turhaudun jos joutuu pyörittämään peukaloita, Mirva toteaa.

Toivotamme kaikki kolme lämpimästi tervetulleeksi taloon!

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako tiedonhallinnan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme