Assetpointin tiimi esittäytyy


Ohjelmistoasiantuntijat Lassi Hörkkö ja Sanna Makkonen sekä projektipäällikkö Jukka Kivelä.

Syyskuussa 2018 perustimme Point Group -konsernin palvelemaan suunnittelua, rakentamista ja omaisuudenhallintaa. Sen mukana syntyivät uudet yritykset Assetpoint Oy ja Buildpoint Oy. Omaisuudenhallinnan ratkaisuja tarjoavan Assetpointin tiimiin kuuluu toimitusjohtaja Tuomas Hörkön lisäksi kolme alan ammattilaista.

Ohjelmistoasiantuntijat Sanna Makkonen ja Lassi Hörkkö siirtyivät Assetpointin riveihin Civilpoint Oy:n puolelta. Sanna Makkonen on taustaltaan geoinformatiikkaan erikoistunut maantieteilijä ja diplomi-insinööri. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa SYKE:llä, Vianova Systems Finlandilla ja Viasys VDC:llä infraomaisuudenhallintajärjestelmän tuotepäällikkönä sekä SOK:lla paikkatietoasiantuntijana ja analyytikkona. Civilpointin nykyisessä tiimissä Sanna on ollut toukokuusta lähtien.

– Omaisuudenhallintataustojeni vuoksi oli selvää, että siirryn organisaatiorakenteen muuttuessa Assetpointille. Pääasiallisena tehtävänäni on vastata dokumenttien- ja omaisuudenhallintaan liittyvän järjestelmän pääkäyttäjä- ja tukipalvelun tuottamisesta asiakkaalle. Käytännössä istun puolet ajastani asiakkaan tiloissa ja toisen puolikkaan kotoisassa toimistossamme Mankkaalla, Sanna kertoo.

Lassi Hörkkö aloitti kesätyöntekijänä Civilpointilla juhannuksen jälkeen, ja jatkaa Assetpointilla työskentelyä asiakasprojekteissa.

– Työnkuvaani kuulu pääsääntöisesti asiakastuessa toimimista ohjelmistoasiantuntijana. Vastaan asiakkaiden kysymyksiin ja hallinnoin ohjelmiston sisältöä sekä käyttäjätunnuksia. Monipuolista hommaa siis riittää, Lassi toteaa.

Uutena työntekijänä Assetpointin tiimissä aloitti syyskuun alussa projektipäällikkö Jukka Kivelä. Hän on työskennellyt Bentley Systems Finland Oy:llä vuodesta 2004 lähtien, ja oli sitä ennen pitkään Tampereen kaupungilla teknisen sektorin GIS/CAD-insinöörinä sekä tietohallintopäällikkönä. Viime vuodet Bentleyllä Jukka on tehnyt töitä globaalien palveluiden parissa liittyen paikkatietoprojekteihin, vesihuoltoverkkojen ylläpitoon ja hydrauliseen mallintamiseen.

– Aiemmassa työpaikassani toiminta oli aika virtuaalista. Minä työskentelin Tampereella, ja muut tiimiläiset ympäri maailmaa. Halusin hakea muutosta siihen, ja tehdä vaihteeksi töitä suomalaisessa ympäristössä ja suomalaisille asiakkaille. Näin pystyn oikeasti vaikuttamaan asioihin ja käyttämään osaamistani monipuolisemmin, Jukka kertoo.

Omaisuudenhallinta on hänelle tuttua sekä asiakkaan että toimittajan näkökulmasta.

– Teimme kunnossapitoympäristöjä myös suomalaisille asiakkaille, esimerkiksi Vuosaaren satamaympäristöön, ja niissä oli Bentleyn dokumenttienhallintajärjestelmä mukana. Kunnossapitoympäristöjen tyypillinen ongelma tiedonhallintaan liittyen on usein se, miten suunnittelun ja rakentamisen aikainen tieto saadaan siirtymään kunnossapitoon. Puhutaan paljon niin sanotusta tiedon siiloutumisesta, jossa menetetään aina osa tiedon arvosta. Tätä asiaa pyrimme Assetpointissa kehittämään.

Assetpointilla Jukka työskentelee projektipäällikkönä, puolet ajasta Tampereella ja puolet konsernin tiloissa Espoossa. Vastuualueeseen kuuluu kehitystyötä ja Assetpointin yritystoiminnan käynnistämistä. Ensimmäisten työviikkojen jälkeen tunnelma on positiivinen.

– Työt ovat lähteneet hyvin käyntiin ja täällä on paljon mielenkiintoisia asioita. Huomaa, että firmaa on johdettu hyvin ja asiat ovat kunnossa. Meillä on hyvä porukka ja hyvä tiimihenki, Jukka kehuu.

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako tiedonhallinnan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme